Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Ardei capia in otet

Ingrediente

2 kg ardei capia
1/2 l otet
1 l apa
sare pentru muraturi
250 gr zahar
1-2 frunze de telina
1-2 frunze de dafin
hrean

Mod de preparare

1. Se spala bine ardeii capia, se curata de seminte, se mai clatesc inca o data in apa rece si se taie in doua, pe lungime.

2. Se pune intr-o cratita mai mare otetul impreuna cu apa si se da pe foc. Cand este aproape sa fiarba se adauga telina, hreanul, zaharul si sarea si se lasa sa fiarba.

3. Cand incepe sa fiarba se adauga cativa ardei capia,fara sa ii indesati insa, si se dau in 2-3 clocote. Se scot apoi si se lasa la racit pe o farfurie.

4. Se procedeaza la fel cu toti ardeii capia pe care vrem sa ii pun la borcan.

5. Cand am terminat cu toti ardeii capia si dupa ce s-au racit putin, se pun in borcane mici sau mari, cum dorim, si se toarna peste ei din compozitia din cratita pana sunt complet acoperiti. Se completeaza ori de cate ori va fi nevoie, pentru ca otetul fiert intra in ardeii capia si va scade putin.

6. Se pun deasupra, la fiecare borcan, 2-3 felii de hrean, se capseaza capacele si se aseaza in camara de muraturi.

Nota: In otetul pus cu apa la fiert se pot adauga si seminte de mustar.
Ardeii capia astfel preparati sunt foarte gustosi, nici nu se compara cu cei cumparati din comert! Eu fac in fiecare an aceasta reteta si pun mai multe borcane, sa am toata iarna.
Ardeii capia se pot servi la mancaruri de fasole, cartofi,orez sau garnitura la gratar sau friptura. Nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun!

Voteaza reteta
★★½
3 voturi
Preferata de:
0 persoane

Ardei capia in otet

Ingrediente principale:
Timp preparare:
65  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
dupa pofta
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii