Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Retete culinare online - Dulciuri si Torturi

Dulciuri si TorturiRSS

Adauga o reteta

Bezele simple

1. Se pune intr-o cratita amidonul cu doua linguri de zahar. Se adauga o ceasca de apa, se pune pe aragaz si se amesteca mereu pana cand se face ca un sos gros. Se da apoi deoparte de pe foc si se lasa la racit.

2. Se sparg ouale si se pun albusurile int-un bol. Se adauga sarea, vanilia si se bat spuma pana cand se ingroasa. Se adauga putin cate putin 5 linguri de zahar si se bate bine dupa fiecare lin ...

Biscuiti cu crema si kiwi

1. Puneti la fiert intr-o cratita laptele si zaharul vanilat.

2. Separat, intr-o alta cratita, amestecati zaharul, galbenusul de ou, amidonul si adaugati apoi treptat laptele fiert amestecand mereu cu o lingura de lemn. Puneti din nou la fiert, pe foc mic, si amestecati pana cand crema se ingroasa. Cand e gata acoperiti vasul cu o folie si dati la frigider.

3. Amestecati intr-u ...

Briose umplute cu ciocolata

1. Se topeste ciocolata de menaj in bain marie.

2. Separat se bat ouale cu un praf de sare, se adauga zaharul, coaja rasa de la o lamiae si uleiul, putin cate putin, si se amesteca bine pana cand zaharul s-a topit.

3. Adaugati pe rand: iaurtul, faina si praful de copt si amestecati cateva minute (eu le dau la mixer, le amesteca foarte bine). Adaugati apoi si ciocolata topita s ...

Budinca de ciuperci

1. Intai se curata si se spala ciupercile. Se pun apoi la fiert in apa cu sare.

2. Cand ciupercile au fiert se scot din cratita, se scurg si se taie felii sau cubulete.

3. Separat se prepara un sos din faina, unt si apa in care au fiert ciupercile.

4. Se curata, se spala ceapa, se taie solzisori si se caleste in putin ulei cu sare. Cand ceapa capata c ...

Budinca de portocale

1. Se fierbe laptele si se topeste untul.

2. Se amesteca untul topit cu faina, se adauga laptele fierbinte, coaja de portocala, si se amesteca toate bine. Se pun apoi intr-o cratita pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa. Cu grija sa nu se lipeasca.

3. Cand e destul de ingrosata, se da deoparte cratita de pe foc. Se adauga zaharul, galbenusurile, albusurile batute spuma ...

Ultimele comentarii