Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Crema de banane

Ingrediente

1 kg banane
7-8 oua
1 1/2 l lapte
8 linguri zahar pudra
300 gr zahar
200 gr alune pisate
coaja de la o lamaie

Mod de preparare

1. Se sparg ouale intr-un catson si se bat spuma (puteti folosi mixerul).

2. Laptele se toarna intr-un alt vas, se adauga zaharul si se amesteca bine pana cand acesta s-a dizolvat.

3. Se pune laptele peste ouale batute spuma, se adauga si alunele pisate si se amesteca bine.

4. Bananele se curata de coaja si se taie rondele subtiri. Se pun si ele in compozitia de oua, se adauga si zeama de la o lamaie si se amesteca din nou, cu grija sa nu strivim feliile de banane.

5. Zaharul pudra se topeste intr-o cratita de marime potrivita (ca pentru zahar ars), iar peste el se toarna toata compozitia facuta inainte. Se fierbe in Bain-Marie.

Sfat: Crema de banane se serveste in cupe de inghetata, ornata cu ciocolata rasa, felii de banana, smantana sau capsuni.
Crema de banane este un desert preferat de copii si poate fi folosita si la ornarea unor prajituri de casa, budinci sau sufleuri.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Crema de banane

Ingrediente principale:
Timp preparare:
45  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
4-5
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii