Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Tort de ciocolata

Ingrediente

Pentru blat
110 gr zahar
100 gr ciocolata
110 gr unt
3 oua
50 gr faina

Pentru crema
150 gr ciocolata
200 gr zahar pudra
3 oua
2 pachete de zahar vanilat
200 gr unt

Mod de preparare

1. Se prepara intai blatul pentru tortul de ciocolata. Intr-un castron mai mare se freaca spuma untul cu galbenusurile si zaharul.

2. Separat se rade ciocolata pe care am pus-o deoparte pentru blat si se topeste putin in cuptor. Intr-un alt castronel se bat si albusurile spuma.

3. Se toarna albusurile peste galbenusurile amstecate cu unt si zahar, se adauga si ciocolata topita si se amesteca bine toate. Se rastoarna compozitia pentru blatul de tort intr-o forma tapetata cu unt si faina si se coace la foc potrivit.

4. Intre timp ne putem ocupa de crema pentru tortul de ciocolata. Se pune zaharul impreuna cu albusurile intr-o cratita mai mare, aproximativ 2.5 kg, in baie de abur, si se amesteca mereu cu o lingura de lemn, pana cand albusurile pana cand devin spuma.

5. Ciocolata se da pe razatoare, cum am procedat si pentru blat, se topeste si se adauga, putin cate putin, in compozitia din cratita, amestecand mereu.

6. Dupa ce am adaugat si ciocolata in crema pentru tort, lasam deoparte cratita sa se raceasca. Intre timp se freaca untul spuma impreuna cu galbenusurile, se adauga si zaharul si se amesteca toate cu albusurile. Atentie insa, albusurile trebuie sa fie racite.

7. Cand blatul este gata se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca. Apoi se taie din acesta doua foi, ritunde sau ce forma doriti.

8. Pe fiecare foaie de tort se pune cate un strat gros din crema pentru tort, se aseaza una peste alta si se decoreaza apoi dupa preferinte.

9. Tortul de ciocolata astfel facut este mult mai gustos, blatul este cu mult mai bun decat cel din comert si poate fi decorat cu fructe, frisca, alune, bomboane si chiar figurine pentru tort.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Tort de ciocolata

Ingrediente principale:
Timp preparare:
95  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
dupa pofta
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii