Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Cornete cu migdale si ciocolata

Ingrediente

500 gr faina
1 lingura zahar pudra
50 gr unt topit
jumatate ceasca sirop de portocale
jumatate de galbenus
250 migdale
250 gr nuci
250 gr ciocolata
150 gr migdale prajite si pisate

Mod de preparare

1. Se scoate pielita de pe migdale, se scurg si se prajesc in putin ulei. Se scot apoi din tigaie si se pun pe o farfurie, la racit.

2. Separat se topeste ciocolata in baine-marie si se prajesc nucile.

3. Se pun intr-un castron nucile prajite si pisate,se adauga migdalele scurse si taiate marunt, ciocolata topita si se amesteca toate.

4. Se pune faina intr-un vas incapator, se adauga zaharul pudra, siropul de portocale, galbenusul de ou si untul topit. Se amesteca toate bine cam o jumatate de ora pana cand se formeaza un aluat moale.

5. Se intinde aluatul si se decupeaza dreptunghiuri. Se formeaza cornetele, se ung cu unt si se dau la cuptorul preincalzit, intr-o tava tapetata. Sunt gata atunci cand capata culoarea aurie.

6. Cand sunt gata se lasa sa se raceasca, se umplu apoi cu amestecul facut inainte, se adauga o lingurita de ciocolata topita si se decoreaza cu migdalele prajite si pisate. Se aseaza pe un platou.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Cornete cu migdale si ciocolata

Ingrediente principale:
Timp preparare:
40  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
10
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii