Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Jeleu de agrise

Ingrediente

1 kg si jumatate de agrise
800 gr zahar

Mod de preparare

1. Agrisele se spala bine, se curata de codite si se dau prin masina de facut suc de rosii. Daca nu aveti masina pentru suc de rosii trebuie curatate de coaja si date pe razatoarea mica. Dar e bine sa le dati totusi prin masina de suc de rosii pentru ca la jeleul de agrise trebuie date la o parte si coaja, si semintele.

2. Pregatiti un vas mare care stiti sigur ca nu lipeste. Turnati compozitia de agrise in acel vas si dati la foc potrivit. Amestecati cu o lingura de lemn sa nu se lipeasca.

3. Lasati sa fiarba pana cand agrisele isi schimba culoarea din verde in rosu inchis. Amestecati, mai lasati 2-3 minute si dati deoparte vasul de pe foc.

4. Jeleul de agrise se toarna fierbinte in borcanele pregatite (treceti borcanele prin apa calda inainte de a turna jeleul de agrise in ele), se capseaza apoi borcanele si se tin pana a doua zi sub o patura.

5. Jeleul de agrise se pastreaza foarte bine in camara cu dulceturi pentru iarna, si este foarte bun la prepararea micului dejun sau a prajiturilor de casa.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Jeleu de agrise

Ingrediente principale:
Timp preparare:
65  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
4-5 borcane
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii