Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Mere coapte

Ingrediente

8 mere
8 cubulete de zahar
scortisoara pisata marunt
unt

Mod de preparare

1. Pentru a face mere coapte avem nevoie de 8 mere necuratate de coaja, spalate bine si sterse cu un prosop uscat. Merele nu trebuie sa fie lovite sau patate.

2. Scoateti cotorul de la mere cu grija sa nu pocneasca merele. Pregatiti o tava de cuptor lata pe care o ungeti cu unt sau margarina. Asezati in iava felii de paine unse si ele cu unt.

3. Asezati pe fiecare felie de paine din tava cate un mar. Puneti apoi in fiecare mar cate un cubulet de zahar, 1/2 lingurita de unt si putina scortisoara pisata. Puteti pune in mere si coaja rasa de la o portocala sau lamaie. Dati apoi tava la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.

4. Merele coapte se servesc calde, presarate cu zahar pudra.
Merele coapte sunt foarte bune pentru regimuri alimentare in diverse afectiuni dar si in diverse diete pentru slabit. Merele contin vitamina A, vitamina C, fier, calciu, acid foloc, mangneziu,si de aceea ele ofera organismului exact substantele nutritive de care are el nevoie pentru o buna functionare.
Puteti face si mere umplute cu stafide si miere de albine.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Mere coapte

Ingrediente principale:
Timp preparare:
45  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
8
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii