Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Prajitura Greta-Garbo

Ingrediente

1/2 kg faina
250 gr smantana mai groasa
100 gr zahar pudra
200 gr unt
2 oua
25 gr drojdie
1 varf de cutit sare
coaja rasa de la o lamaie
Pentru umplutura:
1 borcan marmelada fina
1/4 kg nuci macinate
1/4 kg zahar
Pentru glazura:
250 gr zahar
1 lingura cu varf cacao
1 lingura zeama de lamaie
100 gr unt

Mod de preparare

1. Prajitura Greta-Garbo, sau Prajitura Jerbo, este o prajitura dulce-acrisoara, aromata si foarte gustoasa. Aproape fiecare dintre noi am mancat, macar o data in copilarie, aceasta prajitura, una dintre preferatele mele. Iata cum se prepara Prajitura Greta-Garbo:

2. Drojdia se desface intr-un castronel, si se freaca apoi cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam untul care trebuie sa fie moale, deci e bine sa fie scos din timp de la frigider. Se freaca intreaga compozitie 2-3 minute.

3. Se adauga apoi, unul cate unul, ouale, amestecand mereu. Se potriveste de sarat, se adauga coaja rasa de la o lamaie, apoi se adauga si smantana, iar la urma si faina.

4. Intreaga compozitie se framanta, apoi se lasa deoparte cam 1/4 ora, sa creasca.

5. Dupa ce aluatul a crescut, se imparte apoi in 4 parti egale. Din fiecare parte se intinde o foaie de 1/2 cm grosime, sau cat este marimea tavii in care se va coace Prajitura Greta-Garbo.

6. Foile se vor unge cu nuca pisata, iar foaia de deasupra ramane neunsa. Se lasa tava la cald sa creasca 1/2 ora, apoi se coace la foc potrivit circa 1 ora.

7. Prajitura Greta-Garbo se scoate din cuptor si se lasa in tava pana se raceste. Apoi se glazureaza dupa preferinta, si se lasa sa se raceasca glazura. Se taie in felii de 3/5 cm, si se serveste.

Voteaza reteta
★★★½
14 voturi
Preferata de:
0 persoane

Prajitura Greta-Garbo

Ingrediente principale:
Timp preparare:
65  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
dupa pofta
Reteta adaugata de:
Comentarii (1)
byliana

iulie 24, 2012

marmelada fina cand se adauga? se intinde cumva foaia apoi marmelada si pe urme nuca si iar foaie si tot asa, pe urma se coace?

Adauga comentariu

Ultimele comentarii