Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Bezele simple

Ingrediente

3 linguri zahar pudra
5 linguri zahar
2 linguri de amidon
3 oua
sare
1 esenta de vanilie

Mod de preparare

1. Se pune intr-o cratita amidonul cu doua linguri de zahar. Se adauga o ceasca de apa, se pune pe aragaz si se amesteca mereu pana cand se face ca un sos gros. Se da apoi deoparte de pe foc si se lasa la racit.

2. Se sparg ouale si se pun albusurile int-un bol. Se adauga sarea, vanilia si se bat spuma pana cand se ingroasa. Se adauga putin cate putin 5 linguri de zahar si se bate bine dupa fiecare lingura. Se amesteca pana cand compozitia se ingroasa suficient de mult incat sa putem face bezelele.

3. Se ia cu lingura din compozitie si se aseaza gramajoare pe o tava tapetata, lasand loc intre ele. Se fac apoi usor cu degetele varfurile la fiecare bezea.

4. Bezelele se dau la cuptor si se coc 15-20 minute. Nu le lasati mai mult pentru ca se ingalbenesc. Cand sunt gata se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca. Bezelele se scot din tava abia dupa ce s-au mai racit.

Sfaturi:Daca vreti bezele cu cafea adaugati 2 lingurite de cafea solubila atunci cand bateti spuma ouale.
Pentru bezele cu alune nu trebuie decat sa adaugati 200 gr alune macinate atunci cand bateti albusurile.
Daca vreti bezele cu caramel puneti 250 gr zahar tos intr-o cratita, dati-l pe foc mic pana capata culoarea specifica zaharului ars, adaugati apoi 4-5 linguri de apa si lasati sa fiarba la foc mic pana se face un sirop. Acest sirop se pune apoi in albusurile batute spuma.
Aceasta reteta de bezele simpla poate fi adaptata dupa preferintele fiecaruia: pot fi umplute cu nuci pisate, ciocolata, visine, migdale, etc.

Voteaza reteta
★★★★½
2 voturi
Preferata de:
0 persoane

Bezele simple

Ingrediente principale:
Timp preparare:
30  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
8
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii