Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Friptura cu ceapa si cartofi

Ingrediente

1 kg carne
5 cepe mari
2 gogosari
1 lingura de unt
condimente pentru carne
piper
cimbru
patrunjel tocat

Mod de preparare

1. Carnea se spala, se taie felii de marime egala si se presara condimente pentru carbe, piper si sare daca este cazul pe ambele parti.

2. Se topeste untul intr-o tigaie de teflon. Se aseaza apoi feliile de carne pregatite in tigaie, si se prajesc, la foc mic, pe fiecare parte. Cand carnea este pe jumatate prajita se presara putin cimbru.

3. Cat se prajeste carnea puteti pregati ceapa, gogosarii si cartofii. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri (rondele). Cartofii se curata si ei de coaja, se spala bine (eu ii clatesc in 2-3 ape) si se taie, ca si ceapa, rondele subtiri. La fel se procedeaza si cu gogosarii.

4. Cand carnea este prajita uniform se scoate cu o paleta din tigaie, se aseaza intr-un vas yena si se acopera (puteti pune carnea si intr-o alta cratita mai mica, important este sa nu fie umezeala si sa fie acoperita).

5. In untul ramas de la carne se adauga ceapa taiata felii, gogosarii taiati rondele, si se calesc. Cand ceapa s-a inmuiat iar gogosarii sunt facuti, se scot si se aseaza deoparte, pe o farfurie.

6. Se pun si feliile de cartofi in tigaie la prajit. Daca mai este nevoie de unt puteti adauga inca putin inainte de a pune insa cartofii. Presarati cu sare apoi cartofii si prajiti-i pe fiecare parte. Cand sunt gata se scot cu paleta, se scurg de ulei, se aseaza langa feliile de ceapa si se presara cu patrunjel tocat marunt.

7. Friptura cu ceapa si cartofi se serveste cat este calda, cu garnitura de salata verde, salata de vara sau castraveti murati.
Pentru friptura cu ceapa si cartofi puteti folosi orice tip de carne doriti: carne de porc, carne de vita, carne de miel, chiar si piept de pasare.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Friptura cu ceapa si cartofi

Ingrediente principale:
Timp preparare:
45  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
5-6
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii