Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Chiftelute de zarzavat in sos de rosii

Ingrediente

2 morcovi
2 radacini de patrunjel
1 telina
2 fire de ceapa verde
4 cartofi
2 oua
1 legatura de patrunjel
2 linguri de pesmet
1 lingura de faina
sare
piper
sos de rosii
2 felii de paine

Mod de preparare

1. Se fierb in apa cu sare: morcovii, patrunjelul, telina, cartofii. Cand sunt fierte se scurg de apa si se dau prin masina de tocat impreuna cu painea inmuiata in apa (sau daca aveti putin lapte) si stoarsa bine.

2. Se adauga oul batut, sare si piper dupa gust, patrunjelul si ceapa verde tocate marunt si pesmetul, amestecand bine pana obtineti o pasta consistenta.

3. Cu mana inmuiata in apa calda se ia din aceasta compozitie si se fac chiftele (mici sau mai mari, dupa preferinte). Se dau apoi prin faina si se prajesc in tigaia cu ulei incins, la foc potrivit.

4. Separat se pune sucul de rosii la fiert in alta cratita. Cand chiftelele de zarzavat sunt gata, se pun in sosul de rosii si se lasa sa dea in 2-3 clocote. Cand sunt gata se presara patrunjel tocat si se dau deoparte.

5. Puteti servi aceste chiftelute de zarzavat garnitura la friptura din carne de porc, vita sau pasare, snitele sau peste prajit sau la gratar.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Chiftelute de zarzavat in sos de rosii

Ingrediente principale:
Timp preparare:
35  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
5-6
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii