Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Conopida pane

Ingrediente

1 conopida de marime mijlocie
2 oua
1 fir de ceapa verde2 linguri de pesmet
ulei
sare

Mod de preparare

1. Se desface conopida in buchetele, se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa si putina sare.

2. Intre timp se bat ouale spuma, cu putina sare. Se adauga ceapa verde si usturoiul taiate marunt si se amesteca.

3. Cand conopida este fiarta se scoate din apa si se lasa cateva minute sa se raceasca. Se incinge uleiul intr-o tigaie care nu lipeste.

4. Fiecare bucatica de conopida se ia si se tavaleste bine in compozitia pentru pane, intorcand-o pe toate partile. Apoi se pun in tigaie, in uleiul incins, si se lasa sa se rumeneasca 2-3 minute, pana capata culoarea aurie (ca la snitele).

5. Conopida pane este ideala mai ales in perioada postului.
Se serveste calda sau rece, si este o garnitura de efect la orice fel de friptura din carne, peste prajit, cartofi prajiti sau fierti.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Conopida pane

Ingrediente principale:
Timp preparare:
35  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
4
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii