Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Legume picante pentru friptura

Ingrediente

1 punga cu legume congelate
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
sare
piper
boia de ardei iute
jumatate pachet de unt

Mod de preparare

1. Se topeste o bucatica de unt in tigaie. Se scot apoi legumele din punga si se calesc in untul topit cateva minute, la foc mic,pana cand incep sa se inmoaie.

2. Dupa ce legumele au inceput sa se inmoaie se adauga sare, piper si boia de ardei iute dupa gust, se adauga 1/2ceasca de apa, se amesteca cu lingura de lemn usor legumele si se mai lasa putin pe foc pana cand scade zeama.

3. Daca le vreti si mai picante puteti adauga un ardei iute rosu, taiat in bucati mici.

4. Cand sunt gata legumele se presara mararul si patrunjelul tocate marunt, se amesteca bine toate, se dau deoparte si se acopera cu un capac pana la servire.

5. Legumele picante sunt garnitura ideala pentru fripturi, mai ales pentru cele de porc. In plus legumele congelate sunt o adevarata sursa de vitamine pe timp de iarna, atunci cand nu mai avem legume proaspete.
Puteti folosi legume mexicane, orez multicolor, broccoli, etc. Indiferent ce alegeti, se servesc pe un platou intins, asezat astfel: jumatate de platou cu friptura, iar cealalta jumatate de platou cu legume picante.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Legume picante pentru friptura

Ingrediente principale:
Timp preparare:
30  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
4
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii