Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Retete culinare online - Gem si Dulceata

Gem si DulceataRSS

Adauga o reteta

Compot de smochine verzi

1. Se ia smochina cu smochina si se strapunge fiecare cu un ac de 4-5 ori. Apoi toate smochinele se pun intr-un vas cu apa si se pun pe foc sa fiarba. Intre timp se umple o alta cratita cu apa si se pune pe foc iute. Atunci cand apa in care se afla smochinele incepe sa clocoteasca, se lasa inca 5 minute dupa care se scot smochinele si se pun in cea de-a doua cratita cu apa clocotita. Se face aceasta operatie de 7 ori: smochine ...

Dulceata de afine

1. Intai se prepara siropul de zahar: in 750 ml apa se dizolva zaharul, se adauga batonul de vanilie si se amesteca bine.

2. Afinele se spala bine si se scurg, iar cand siropul de zahar incepe sa se ingroase (sa se lege) se adauga si acestea si se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Cu o paleta se ia toata spuma ori de cate ori este nevoie.

3. Cand afinele sunt fierte s ...

Dulceata de caise coapte

1. Se aleg caisele frumoase, nepatate, nelovite. Se spala, se curata de coaja si se pun 2 ore in apa de var.

2. Dupa 2 ore se scot caisele din apa, se spala bine, se scot cu un betisor samburii si se lasa deoparte, intr-un castron. Separat se pune apa cu zaharul la fiert, la foc iute, amestecand mereu sa nu se lipeasca de peretii vasului.

3. Cand zaharul s-a legat se adauga si ...

Dulceata de caise verzi

1. Se spala caisele, se inteapa cu un ac in mai multe locuri si se pun intr-un vas cu apa rece care sa le acopere cu 2-3 degete. Apa se schimba de 10-12 ori.

2. Fierbem cam 1 l de apa. Scoatem caisele din vasul cu apa rece, le punem intr-un tifon, le scunfundam de 3-4 ori in apa clocotita apoi le lasam pe o sita sa se scurga bine.

3. Punem zaharul si 4 pahare de apa la fiert si ...

Dulceata de capsuni

1. Se scot coditele de la capsuni si se zdrobesc intr-o cratita. Se adauga zaharul si sucul de lamaie si se da pe foc mic amestecand mereu pana cand se topeste zaharul.

2. Dupa ce zaharul s-a topit se da focul mai tare si se aduce la fierbere amestecand continuu pana se ingroasa.(sa aiba consistenta de dulceata).

3. Se da cratita de pe foc, se varsa dulceata in borcanele spalat ...

Ultimele comentarii