Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Dulceata de caise verzi

Ingrediente

75-80 caise verzi
250 gr zahar
4 pahare de apa
1 lamaie

Mod de preparare

1. Se spala caisele, se inteapa cu un ac in mai multe locuri si se pun intr-un vas cu apa rece care sa le acopere cu 2-3 degete. Apa se schimba de 10-12 ori.

2. Fierbem cam 1 l de apa. Scoatem caisele din vasul cu apa rece, le punem intr-un tifon, le scunfundam de 3-4 ori in apa clocotita apoi le lasam pe o sita sa se scurga bine.

3. Punem zaharul si 4 pahare de apa la fiert si amestecam mereu sa nu se lipeasca de fundul vasului. Cand zaharul incepe sa se lege punem si caisele si dam focul la mic. Se fierb toate pana cand se face siropul, amestecand mereu sa nu se lipeasca.

4. Cand siropul incepe sa se lege adaugam zeama de la o lamaie, amestecam bine, mai dam totul in 2-3 clocote si dam deooparte apoi vasul de pe foc. Se lasa siropul sa se raceasca putin, se pune in borcane sau sticlute speciale si se aseaza pe raft in camara pentru toamna.

5. Dupa aceasta reteta se poate face si dulceata de piersici. Se pastreaza foarte bine toata iarna si este foarte gustoasa.
Dulceata de caise verzi se poata servi la micul dejun, pe paine, ca desert alaturi de un pahar cu limonada sau poate fi folosita la clatite sau alte prajituri.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
1 persoane

Dulceata de caise verzi

Ingrediente principale:
Timp preparare:
50  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
dupa pofta
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii