Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Inghetata de arahide

Ingrediente

100 ml lapte
200 gr arahide
5 galbenusuri
250 gr frisca
150 gr zahar

Mod de preparare

1. Intai se coc arahidele la foc mic, cu tot cu coaja. Nu puneti sare.

2. Dupa ce s-au copt arahidele se lasa putin sa se raceasca, se curata de coaja si se piseaza. Se pun intr-un castronel.

3. Separat, in alt castron, se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zahrul si laptele, se rastoarna intr-o craticioara si se fierb in baie de abur, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Sunt gata cand se ingroasa.

4. Se da deoparte cratita, se adauga imediat arahidele pisate si se lasa sa se raceasca.

5. Cand compozitia este suficient de racita se adauga frisca batuta bine, se amesteca, se toarna in cupe pentru inghetate si se dau la frigider pentru cateva ore.

Sfat: Inghetata de arahide se serveste ornata cu frisca sau bucati mari de arahide. Este un desert delicios mai ales in zilele calduroase de vara, iar gustul este unic, total diferit de inghetata pe care o puteti cumpara din comert! Pofta buna!

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Inghetata de arahide

Ingrediente principale:
Timp preparare:
30  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
2
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii