Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Gasca la cuptor

Ingrediente

Pentru gasca:
o gasca
1 pahar de vin alb (sau rosu)
piper
boia pentru culoare
condimente pentru carne
cateva foi de dafin
cimbru

Pentru garnitura:
1 kg cartofi
sare
piper
o lingura patrunjel tocat marunt

Mod de preparare

1. Se curata bine gasca, se spala apoi in 2-3 ape si se lasa putin pe o farfurie sa se scurga de apa.

2. Intre timp se curata cartofii, se spala, se taie in sferturi si se [un la fiert in apa cu sare.

3. Dupa ce s-a scurs bine gasca se unge cu: piper, condimente pentru carne, cimbru si boia de ardei (dulce sau iute, dupa cum doriti).

4. Se unge o tava inalta cu unt (sau grasime) si se aseaza gasca in ea. Se stropeste cu jumatate din cantitatea de vin si se da la cuptorul preincalzit. Din cand in cand se trage putin tava din cuptor, se toteste gasca si se stropeste cu cate putin din vinul ramas.

5. Cand cartofii sunt fierti se scot din cratita cu paleta, se presara cu piper si patrunjel tocat fin si se pun intr-un vas acoperit, sa se pastreze calzi.

6. Cand e gata si gasca se scoate tava din cuptor si se lasa putin sa se raceasca. Se aseaza gasca pe un platou si se serevste cu garnitura de cartofi, salata de vara sau castraveti murati.

Sfat: Daca vreti ca gasca sa aiba un gust mai dulceag, ungeti-o cu putina miere inainte de a o da la cuptor. Pofta buna!

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Gasca la cuptor

Ingrediente principale:
Timp preparare:
65  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
6-7
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii