Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Mere umplute

Ingrediente

5 mere
150 gr carne tocata de pasare
1 legatura ceapa verde
2 fire usturoi verde
condimente pentru carne tocata
sare
piper
1 lingura patrunjel verde tocat
ulei de masline pentru prajit

Mod de preparare

1. Merele se spala bine si se lasa pe un prosop sa se scurga. Se taie apoi capacelele, se scobesc de miez si se scot samburii (ca la dovlecei umpluti).

2. Se curata ceapa si usturoiul verde, se taie marunt si se calesc in ulei de masline incins, cu sare si piper. Intre timp carnea tocata se amesteca cu condimente pentru carne tocata si piper.

3. Cand ceapa capata culoarea aurie si usturoiul verde se inmoaie se adauga carnea tocata si patrunjelul tocat marunt, se amesteca cu o lingura toata compozitia si se lasa la foc mic 3-4 minute, avand grija sa nu se lipeasca. Se da apoi deoparte de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.

4. Se ia cu lingurita din compozitia din tigaie si se umplu merele pregatite. Se unge apoi o tava cu unt si se aseaza merele umplute, la distanta unul de altul. Se da tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute. Verificati din cand in cand daca sunt gata.

5. Cand sunt gata se scoate tava cu mere umplute si se lasa pe aragaz sa se raceasca putin. Se servesc calde, cu salata de primavara.

Nota: Merele umplute sunt un deliciu mai ales pentru copii si sunt foarte sanatoase.
Puteti face si mere umplute cu carne tocata de vita, de porc, amestecata cu parmezan sau cascaval. Puteti adauga si scortisoara inainte de a da tava cu mere la cuptor, va veti aduce aminte de serile de Craciun.
Merele acre sunt cele mai bune daca vreti sa faceti mere umplute.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Mere umplute

Ingrediente principale:
Timp preparare:
30  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
5
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii