Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Rata la cuptor cu cartofi

Ingrediente

4 pulpe de rata
1 kg cartofi
2 conserve ciuperci
3 fire usturoi verde
1 salata verde, mare
sare
piper
boia de ardei
2 linguri bulion

Mod de preparare

1. Cartofii se curata de coaja, se spala sub jet de apa rece si se pun la fiert in apa cu sare.

2. Intre timp pulpele de rata se spala si se lasa sa se scurga de apa. Apoi se condimenteaza bine cu sare, piper si boia de ardei pentru culoare.

3. Usturoiul se curata, se taie marunt si se caleste in putin unt, cu sare si piper. Apoi se adauga ciupercile si se calesc cateva minute.

4. Intr-o alta tigaie se topeste o lingura de unt in care se pun la prajit pulpele de rata.

5. Cand cartofii sunt fierti se scot cu paleta si se pun intr-un vas termorezistent (puteti folosi si o tava unsa cu unt) impreuna cu ciupercile si sosul de la ele.

6. Dupa ce s-au prajit, pulpele de rata se scot si se pun una langa alta, peste cartofi si ciuperci. Bulionul se amesteca cu o ceasca de apa si sosul ramas in tigaie si se toarna peste cartofi si carne. Se presara patrunjel tocat marunt si se da vasul la cuptor pentru cateva minute.

7. Rata la cuptor cu cartofi se serveste calda, cu salata verde, castraveti murati, ardei copti sau salata din legume.

Sfat: Din categoria de retete de rata mai puteti gati si: rata cu portocale, rata cu varza acra, rata cu masline, rata in sos de rosii, rata umpluta cu mere sau rata in vin.
In unele zone ale tarii rata este nelipsita de pe masa de Craciun, Revelion sau alte mese festive.

Voteaza reteta
★★★
3 voturi
Preferata de:
0 persoane

Rata la cuptor cu cartofi

Ingrediente principale:
Timp preparare:
45  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
4
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii