Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Snitel parizian

Ingrediente

500 gr pulpa de vitel (sau de porc)
300 gr sunca presata
300 gr cascaval
faina
1 ou
sare
piper
pesmet
ulei pentru prajit

Mod de preparare

1. Carnea se spala si se taie felii egale, de 1 cm grosime. Se bate apoi fiecare felie pe ambele parti si se presara cu sare, piper si condimente pentru friptura dupa gust.

2. Sunca presata si cascavalul se feliaza si ele in asa fel incat sa fie de marime si grosime egale (sa nu fie felia de sunca mai groasa decat felia de cascaval sau invers).

3. Se ia o felie de carne, se indoaie in jumatate si se pune in mijloc o felie de sunca presata si o felie de cascaval. Se tavaleste apoi snitelul prin faina, oul batut si pesmet si se pune la prajit in uleiul incins. Se procedeaza la fel cu toate bucatile de carne.

4. Snitelul parizian se serveste ornat cu rondele sau felii de lamaie si cu garnitura de piure de cartofi sau cartofi pai.

5. Daca doriti o mancare mai sanatoasa sau daca tineti o dieta fara prajeli puteti face aceste snitele pe gratar. Se pregatesc in acelasi mod si se rumenesc pe gratar pe fiecare parte.

Nota: Puteti prepara snitel parizian si din piept de pasare, piept de curcan, pulpa de porc iar pentru umplutura puteti folosi kaizer sau chiar creier prajit.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Snitel parizian

Ingrediente principale:
Timp preparare:
60  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
3-4
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii