Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Placinta cu carne si bere

Ingrediente

1 pachet foi de placinta
500 gr carne tocata (porc sau vita, sau amestecata)
3 catei de usturoi
2-3 fire ceapa verde
6 oua
condimente pentru carne tocata
1 lingura patrunjel tocat marunt
5-6 rosii cherry
sare
1/2l bere

Mod de preparare

1. Intr-un castron incapator se bat ouale spuma cu putina sare si piper. Dupa ce am batut bine ouale se adauga, putin cate putin, si berea, amestecand mereu pana cand se incorporeaza cu ouale.

2. Se curata apoi ceapa verde de frunzele externe, se spala, se curata si usturoiul, si se taie amandoua marunt. Carnea tocata se amesteca cu piper si condimente pentru carne tocata. Intr-o tigaie incingem putin ulei de masline si calim ceapa si usturoiul. Cand acestea au inceput sa se inmoaie adaugam si carnea tocata, amestecam bine cu o lingura de lemn si le lasam pe foc mic cateva minute.

3. Pregatim tava: trebuie sa fie spalata si perfect uscata. Ungem tava cu margarina sau ulei de masline, apoi asezam 3-4 foi, perfect intinse. Punem peste foi jumatate din cantitatea de carne din tigaie, intindem usor cu un cutit ca sa fie egal distribuita carnea pe toata suprafata foilor de placinta, apoi asezam alte 3-4 foi, cealalta jumatate din cantitatea de carne tocata si, la final, acoperim cu 3-4 foi de placinta.

4. Cu un cutit special pentru prajituri sau placinte (daca nu aveti merge si un cutit normal dar sa fie bine ascutit) taiati placinta in patrate egale, de marime potrivita. Turnati compozitia de oua amestecate cu bere intre patratele taiate, presarati deasupra patrunjelul tocat marunt si dati tava la cuptor pentru 25-30 minute. Atentie: cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

5. Cand placinta este rumenita inseamna ca este gata. Scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca putin inainte de a o servi. Placinta cu carne si bere se serveste cu rosii cherry alaturi.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Placinta cu carne si bere

Ingrediente principale:
Timp preparare:
50  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
15-17
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii