Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Antricot de vaca

Ingrediente

4 felii antricot de vaca
4-5 catei de usturoi
1 legatura patrunjel verde
condimente pentru friptura
1 cescuta de ulei de masline
piper
sare doar daca este nevoie

Mod de preparare

1. Ungem cu putin ulei de maslne si condimentam feliile de antricot de vaca cu piper si condimente pentru friptura pe ambele parti. Le asezam apoi, una peste alta, intr-un vas acoperit si dam la frigider pana a doua zi.

2. A doua zi scoatem carnea din frigider cam cu 15 minute inainte de a o gati. Incingem putin ulei in tigaie, nu mult pentru ca ele deja au fost unse cu o zi inainte cu ulei, si le prajim pe ambele parti.

3. Taiem usturoiul in bucatele mici si il aruncam printre bucatile de antricot de vaca cand acestea sunt aproape gata.

4. Cand carnea este gata o scoatem cu o paleta din tigaie, asezam bucatile de antricot de vaca intr-un vas yena, una langa alta, turnam sosul din tigaie peste carne si presaram apoi patrunjelul tocat marunt.

5. Antricotul de vaca se serveste cald, cu garnitura de cartofi sau orez fiert in aburi.
Puteti adauga si cateva rondele de lamaie sau rosii curry.

Sfat: Iata cateva sfaturi despre cum se poate servi aceasta friptura de vaca: puteti aseza pe un platou cateva frunze de salata verde, deasupra cele patru bucati de carne de vita, iar printre ele cateva rondele de lamaie sau rondele de rosii.
Puteti servi friptura de vaca si cu garnitura de legume gratinate sau orez fiert in aburi si salata de toamna.
In aczul in care tineti regim si vreti sa evitati prajelile puteti face carnea pe gratar, este mult mai sanatoasa si deloc grasa.

Voteaza reteta
★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Antricot de vaca

Ingrediente principale:
Timp preparare:
35  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
4
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii