Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Friptura de miel cu coriandru

Ingrediente

500 gr carne de miel
2 cepe potrivite
2-3 catei de usturoi
condimente pentru friptura
piper
1 lingura coriandru macinat
ulei
1 lamaie

Mod de preparare

1. Carnea de miel se marineaza in sos facut din: 1 lingura ulei, condimente pentru friptura si piper. Se unge bine cu acest sos, pe fiecare parte, si se lasa intr-un vas acoperit 30 de minute.

2. Intre timp se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Intr-o tigaie se incinge putin ulei si, dupa ce s-a marinat bine, se prajeste carnea de miel.

3. Cand carnea de miel este aproape gata turnam peste ea 2-3 cesti de apa. Eu folosesc de obicei supa strecurata, ii da un gust si mai bun. Adaugam in tigaie si ceapa cu usturoiul pisate marunt, coriandrul, amestecam usor cu o lingura de lemn, potrivim de sare si piper si mai lasam sa fiarba cateva minute.

4. Friptura de miel cu coriandru se serveste garnisita cu rondele de lamaie, si merge foarte bine cu mamaliga calda si garnitura de orez fiert in aburi sau cartofi natur.

5. Daca doriti sa fiti o gazda cat mai inspirata asezati pe masa si cate o salata de cruditati si un castron cu acrituri astfel incat invitatii sa poata alege ce garnitura le place mai mult la friptura de miel.
Iar daca nu stiti ce vin merge la friptura de miel va sfatuiesc sa folositi vinul alb. Este perfect pentru orice fel de friptura de miel!

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Friptura de miel cu coriandru

Ingrediente principale:
Timp preparare:
45  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
4
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii