Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Perisoare cu verdeturi

Ingrediente

1/2 kg carne de vita
1 ceapa potrivita
50 gr unt
2 oua
sare
2 felii de paine
1 pahar cu lapte
sare
condiment pentru carne tocata
piper
patrunjel tocat
alte condimente

Mod de preparare

1. Carnea de vita trebuie sa fie simpla si nu trebuie sa fie deja condimentata. Se da prin masina de tocat – sau puteti cumpara carne deja tocata.

2. Ceapa se toaca marunt si se caleste in unt topit cu putina sare, apoi se pune peste carnea tocata. Se adauga si doua felii de paine inmuiate in lapte si stoarse bine, 2 oua, se presara sare, condimente pentru carne tocata si piper, verdeata tocata marunt si se amesteca bine toate.

3. Cand umplutura este gata se fac cu mana inmuiata in apa calduta perisoare de marimea unei nuci, se tavalesc prin verdeata tocata marunt si se alege modalitatea in care se vor prepara perisoarele. Se pot fierbe in apa cu putina sare sau se pot pune intr-o tava unsa cu unt si se dau la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc. Daca alegeti sa faceti perisoarele cu verdeata la cuptor atunci trebuie sa le intoarceti din cand in cand in asa fel incat sa se rumeneasca pe toate partile.

4. Perisoarele cu verdeata se servesc calde cu sos. Sosul pentru perisoare se face astfel: o ceapa tocata marunt se caleste in unt, se stinge adauga apoi faina care se stinge cu sos de rosii si se lasa sa fiarba cateva minute. In sosul pentru perisoarele cu verdeata se adauga dupa gust: piper, tarhon, o lingurita de telina tocata marunt,etc.

5. Perisoarele cu verdeata se servesc cu sos de rosii sau cu smantana. Puteti prepara si perisoare dietetice, dar atunci va trebuie sa le fierbeti.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Perisoare cu verdeturi

Ingrediente principale:
Timp preparare:
40  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
6
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii