Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Tocana de varza cu carne de porc si carnati

Ingrediente

500 gr carne de porc fara os
6 carnati de porc
o varza murata
2-3 catei de usturoi
1 ceapa
piper
condimente pentru carne de porc
boia de ardei iute
ulei pentru prajit

Mod de preparare

1. Dupa taierea porcului se pastreaza deoparte bucati de carne de porc fara os pe care le vom pune in tocana cu varza. Carnea de porc se spala si se condimenteaza cu sare, piper, condimente pentru carne de porc. Se lasa apoi deoparte, intr-un vas acoperit.

2. Varza murata se tine sub jet de apa cateva minute, se scurge de apa si se taie marunt.

3. Intr-o cratita mare (daca stati la curte si aveti posibilitatea sa fierbeti varza la ceaun este si mai bine) punem varza la fiert in apa cat sa o acopere cu o palma. Lasam sa fiarma pana cand varza se inmoaie.

4. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in ulei sau untura, cu sare si piper. Cand ceapa capata culoarea aurie adaugam si bucatile de carne taiate ca si pentru tocanita, carnaciorii taiati rondele, o ceasca de apa calduta si lasam sa fiarba la foc potrivit.

5. Scurgem varza de zeama in care a fiert si adaugam peste ea carnea si carnaciorii (cand acestea sunt bine facute), sosul din tigaie, potrivim de sare si piper si lasam sa mai fiarba 5-10 minute amestecand din cand in cand.

Nota: Tocana de varza cu carne de porc si carnati se serveste calda, cu mamaliguta. Puteti adauga in tocana de varza si sorici de la porc si ardei iute taiat marunt.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Tocana de varza cu carne de porc si carnati

Ingrediente principale:
Timp preparare:
65  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
4 - 6
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii