Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Cotlet de porc cu sos de vin

Ingrediente

1 bucata de cotlet de porc
2 cepe
2-3 catei de usturoi
1 pahar de vin
condimente pentru carne de porc
piper
sare
patrunjel tocat marunt
cimbru
1 lamaie

Mod de preparare

1. Curatam si spalam bucata de cotlet de porc. O stergem cu un prosop de bucatarie uscat, o condimentam bine cu sare, piper, condimente pentru carne de porc si o lasam 20-30 minute intr-un vas acoperit.

2. Intre timp pregatim un vas pentru cuptor in care vom gati cotletul de porc cu vin si incalzim cuptorul.

3. Asezam cotletul de porc in vasul pregatit, punem de jur imprejur ceapa taiata rondele, cateii de usturoi taiati felii subtiri, presaram cimbrul, turnam si paharul cu vin si dam la cuptor.

4. Verificam din cand in cand vasul din cuptor, stropim cotletul de porc cu vinul si zeama din vas, iar daca mai este nevoie mai putem adauga o cana cu apa.

5. Cand cotletul de porc este bine patruns scoatem vasul din cuptor si lasam cateva minute sa se raceasca. Punem apoi cotletul de porc cateva minute pe gratarul incins, rontindu-l pe ambele parti.

6. Asezam bucata de cotlet de porc pe un platou, punem de jur imprejur rondele de portocale, turnam sosul intr-un castron pentru sos si servim cat este cald.

7. Puteti servi cotletul de porc cu ganritura de legume facute pe gratar, orez fiert in aburi sau cartofi natur si salata de cruditati.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Cotlet de porc cu sos de vin

Ingrediente principale:
Timp preparare:
65  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
5-6
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii