Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Porkolt

Ingrediente

1 kg carne de porc
2-3 linguri de untura
4-5 cepe mari
3-4 catei de usturoi
boia de ardei iute
sare
piper
1 ardei iute
fasole alba

Mod de preparare

1. Porkolt este cel mai gustos atunci cand este pregatit la ceaun. Se topeste intai untura, apoi se adauga ceapa taiata marunt si carnea de porc taiata cubulete. Se amesteca usor cu lingura de lemn, se presara sare si se lasa pana cand ceapa se inmoaie.

2. Cand ceapa s-a inmuiat se stinge cu o cana de apa calda, se adauga piper, boia de ardei iute, un ardi iute taiat marunt si se lasa sa fiarba la foc mic. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca.

3. Se pun intre timp si fasolea la fiert, in apa cu sare. Fasolea se va servi drept garnitura pentru porkolt, dar puteti face si piure de cartofi sau orez fiert in aburi./p>

4. Porkolt se serveste cald, cu fasole, mamaliguta calda si muraturi de iarna.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Porkolt

Ingrediente principale:
Timp preparare:
55  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
4-5
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii