Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Dovlecei cu oua

Ingrediente

2 dovlecei de marime potrivita
2 ardei grasi rosii
4 rosii
7 oua
2 legaturi ceapa verde (merge si ceapa obisnuita)
2 catei de usturoi
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
sare si piper dupa gust
cimbru
condimente
1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

1. Se curata dovleceii de coaja si de seminte, se spala bine, se taie cubulete, se presara putina sare si se lasa pe o farfurie 10-05 minute, cat sa lase zeama.

2. Separat se taie ceapa si usturoiul marunt, ardeii grasi feliute subtiri iar rosiile rondele.

3. Se calesc in uleiul de masline ceapa si usturoiul si se adauga ardeii grasi. Dovleceii se scurg de apa, se pun peste restul de legume, se presara sare, piper, cimbru dupa gust si mararul taiat marunt, se adauga o cana de apa si se lasa la foc mic. Rondelele de rosii se aseaza deasupra.

4. Intre timp se bat ouale, se adauga condimente, piper si patrunjel taiat marunt. Cand dovleceii sunt fierti se toarna peste ei acest amestec si se dau 10-15 minute la cuptor.

Voteaza reteta
★★★★½
2 voturi
Preferata de:
1 persoane

Dovlecei cu oua

Ingrediente principale:
Timp preparare:
65  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
4
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii