Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Dovlecei gratinati cu smantana

Ingrediente

2 dovlecei de marime mijlocie
4-5 rosii
3 oua
300 gr smantana
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
sare
piper

Mod de preparare

1. Se curata de coaja dovleceii, se spala, se taie rondele si se presara cu sare si piper.

2. Se bat spuma ouale, se adauga sare dupa gust, se toarna si smantana si se mai bat inca 1-2 minute.

3. Se unge o tava cu putin ulei (sau unt topit) si se aseaza astfel: un strat din compozitia cu smantana, un strat cu rondele de dovlecei, un strat cu rosii taiate cubulete apoi iar un strat din compozitia cu smantana. Apoi inca un strat din fiecare, avand grija ca ultimul sa fie cel cu smantana.

4. Se presara deasupra patrunjel si marar tocate marunt si se da la cuptor pentru 25-30 de minute. Se verifica din cand in cand daca este gata.

5. Dovleceii gratinati cu smantana se servesc calzi.
Puteti adauga, pe langa rosii, si ardei taiati felii sau amsline fara samburi.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Dovlecei gratinati cu smantana

Ingrediente principale:
Timp preparare:
30  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
5
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii