Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Clatite cu spanac

Ingrediente

1/2 kg spanac
2 oua
1 ceasca de lapte
1 cana faina
sare
piper

Mod de preparare

1. Se curata bine spanacul, se spala in 2-3 ape si se pune la fiert in apa cu sare.

2. Cat fierbe spanacul se pregatesc clatitele: se bat bine ouale si se adauga faina in ploaie amestecand mereu sa nu se faca cocoloase. Se presara un varf de sare, se toarna apoi si laptele si se amesteca din nou pana obtinem o compozitie nici prea moale dar nici prea groasa (ca de smantana).

3. Cand spanacul este fiert se strecoara si se toaca marunt.

4. Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se unge cu el toata suprafata tigaii (se roteste usor tigaia). Cand uleiul este incins se ia cu o lingura din compozitia [entru clatite si se pune in tigaie, rotind-o usor sa se intinda perfect compozitia. Dupa ce s-a facut pe o parte se ia usor cu paleta, desprind intai la amrgini apoi spre mijloc, si se intoarce sa se faca si pe partea cealalta.

5. Se procedeaza la fel pana cand se termina toata compozitia.

6. Se umplu clatitele facute cu spanac tocat marunt si se serevsc cu sos de rosii sau cu sos de maioneza, dupa preferinte.

7. Clatitele se pot umple si cu gem, dulceata, ciocolata sau fructe.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Clatite cu spanac

Ingrediente principale:
Timp preparare:
30  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
4-5
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii