Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Bame cu carne

Ingrediente

1 kg bame
1 kg carne de vita
1 ceapa potrivita
2 rosii coapte
3 catei de usturoi
piper
sare
ulei de masline pentru prajeala
1 legatura patrunjel

Mod de preparare

1. Se oparesc bamele, se curata si se taie coditele. Ceapa se toaca marunt, rosiile se taie cubulete iar usturoiul se taie si el marunt.

2. Se incing 2 linguri de ulei de masline si se caleste ceapa. Cand aceasta capata culoarea aurie (sa fie bine inmuiata) se adauga carnea de vita tocata marunt, sare, piper si usturoiul taiat.

3. Cand carnea este aproape fiarta se adauga bamele si rosiile. Se toarna o cana de apa, se verifica de sarat si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade zeama.

4. Cand bamele sunt inmuiata se presara patrunjelul tocat marunt, se mai da intr-un clocot si se da deoparte.

5. Mancarea de bame cu carne se serveste calda, cu mamaliga.
Puteti adauga si mazare sau puteti face garnitura de orez: orezul spalat in 2-3 ape se caleste in putin ulei, cu sare si piper. Se toarna apoi apa in functie de cantitatea de orez si se fierbe la foc mic. Puteti adauga in mancarea de bame cu carne sau puteti servi ca garnitura.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Bame cu carne

Ingrediente principale:
Timp preparare:
40  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
4-5
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii