Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Bame cu sos de rosii

Ingrediente

1 kg bame
1 ceapa mare
500 gr rosii
3-4 catei de usturoi
sare
piper
1 legatura patrunjel
ulei de malsine pentru prajit

Mod de preparare

1. Se oparesc bamele in apa clocotita, se curata de codite si se taie. Rosiile se oparesc si ele, se curata de pielita si se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt iar usturoiul se taie felii subtiri.

2. In 2 linguri de ulei incins se caleste ceapa. Cand aceasta este inmuiata se adauga rosiile taiate cubulete, sare si piper, si se lasa sa dea 2-3 clocote.

3. Se adauga si bamele taiate, o cana de apa si usturoiul. Unele persoane adauga usturoiul odata cu ceapa, eu prefer sa il pun mai tarziu, isi pastreaza mai bine aroma. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand bamele sunt bine fierte.

4. Cand mancarea de bame este aproape gata se adauga patrunjelul tocat marunt, se verifica de sare si piper si se mai da intr-un clocot.

5. Mancarea de bame cu sos de rosii se serveste calda, cu mamaliguta.
Puteti acri daca doriti mancarea de bame cu cateva linguri de bors de casa sau zeama de la o lamaie.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Bame cu sos de rosii

Ingrediente principale:
Timp preparare:
45  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
4-5
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii