Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Ceapa murata in vin rosu

Ingrediente

1 kg ceapa
250 ml vin rosu
1 lingura otet aromat
2 linguri otet de vin
50 gr zahar pudra
50 gr unt
1 legatura de patrunjel
sare
piper
cateva frunze de dafin
1 lingura ierburi aromate

Mod de preparare

1. Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori.

2. Intr-o cratita mai mare se pun: ceapa, untul sfaramat, zaharul pudra, otetul de vin, vinul rosu, patrunjelul tocat si el marunt si se amesteca toate. Se toarna peste ele 250-300 ml de apa si se pune cratita pe foc mic.

3. Cand ceapa este fiarta se da cratita deoparte de pe foc si se adauga otetul aromat impreuna cu frunzele de dafin si ierburile aromate.

Nota: Ceapa murata in vin rosu se serveste ca garnitura pentru gratar din carne de porc, friptura de pasare sau de porc, mititei sau snitele din porc.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Ceapa murata in vin rosu

Ingrediente principale:
Timp preparare:
45  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
5
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii