Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Chiftele din varza

Ingrediente

1 kg de varza
2-3 oua
50 gr masline
ulei de masline
sare
piper
boia de ardei
pesmet

Mod de preparare

1. Varza se spala bine, in mai multe ape, se indeparteaza primul strat de frunze si se toaca marunt ca si pentru salata de varza. Se pune apoi intr-o cratita, se toarna peste ea jumatate de pahar de apa, se adauga putina sare, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba.

2. Cabd varza este fiarta se da cratita deoparte de pe foc si se lasa putin sa se mai raceasca. Se sparg ouale peste varza, se adauga sare si piper dupa gust, si se amesteca cu lingura bine toate ingredientele.

3. Se curata maslinele de samburi, se taie felii subtiri si se adauga si ele peste varza. Se mai amesteca inca o data toate ingredientele.

4. Se ia din compozitia obtinuta cu mana umeda si se fac chiftelele. Se tavalesc prin pesmet, se presara putina boia si se prajesc in uleiul incins, pe fiecare parte.

5. Chiftelele din varza se servesc cu sos de rosii sau sos de smantana.
Puteti adauga in compozitia pentru chiftele si carne de porc tocata sau bucatele mici de kaizer.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Chiftele din varza

Ingrediente principale:
Timp preparare:
35  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
4-5
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii