Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Salata de vinete

Ingrediente

3 vinete mai mari
1 ceapa mare
3-4 rosii coapte
250 ml ulei
sare

Mod de preparare

1. Se coc vinetele la foc iute, pe toate partile. Se curata bine de coaja arsa, se scoate si cotorul si se lasa pe un platou putin inclinat sa se scurga toata zeama din ele.

2. Intre timp se toaca marunt ceapa iar rosiile se taie felii sau rondele (cu rosii se va orna salata de vinete deci le taiati exact cum doriti sa arate).

3. Dupa ce s-au scurs bine vinetele se toaca marunt cu un tocator, se indeparteaza daca e cazul bucatile mici de coaja arsa. Dupa ce am obtinut o pasta omogena de vinete se presara sare, uleiul putin cate putin, si se amesteca in aceeasi directie sa nu se taie. (exact ca la maioneza).

4. Se adauga si ceapa taiata marunt si se mai amesteca putin, tot in aceeasi directie ca si pana acum, pana cand ceapa este bine incorporata in salata de vinete.

5. Cand este gata salata de vinete se pune intr-un castron din care urmeaza sa fie servita si se orneaza cu rosiile taiate felii sau rondele. Se pastreaza la frigider.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Salata de vinete

Ingrediente principale:
Timp preparare:
75  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
6-7
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii