Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Dovlecei umpluti cu ciuperci

Ingrediente

4 dovlecei de marime potrivita (nu foarte mari)
2 fire ceapa verde
250 gr ciuperci
50 gr orez
50 gr unt
50 gr cascaval
1 lingura patrunjel tocat marunt
2 catei de usturoi
sare
piper

Mod de preparare

1. Dovleceii se spala bine in apa rece si se sterg cu un burete moale pana cand coaja ramane curata. Apoi se pun asa, intregi, cu tot cu coaja, intr-o cratita cu apa clocotita cu putina sare si se fierb 8-10 minute.

2. Intre timp se calesc ceapa si usturoiul in untul topit. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga si ciupercile (spalate, scurse bine si taiate in bucati mici) si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade sucul lasat de ciuperci.

3. Dupa ce au fiert dovleceii se scot cu paleta din cratita, se lasa cateva minute pe o farfurie usor inclinata pe o parte ca sa se scurga bine, apoi se taie in doua jumatati si se pun pe o sita, cu semintele in jos, sa isi lase toata zeama din ei. Se lasa asa pana se racesc si se apasa din cand in cand cu mana ca sa se scurga toata zeama din ei.

4. Intre timp se spala bine orezul si se adauga in tigaie, peste ciuperci, cu 2 cani de apa, sare si piper dupa gust. Se amesteca usor cu o lingura de lemn si se lasa sa fiarba la foc mic, avand grija sa amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca orezul.

5. Cat fierbe orezul puteti pregati dovleceii pentru umplut: se scobesc cu grija de miez si seminte, pana cand ramane marginea cam de 1 cm grosime. Se ung apoi cu unt si se aseaza intr-un vas termorezistent tapetat cu pesmet. Daca bucatile de dovlecei sunt prea mari si nu incap in vas se pot taia in doua.

6. Cand orezul din tigaie este fiert se adauga mararul tocat marunt, se verifica de sare si piper si se mai da intr-un clocot. Apoi se ia din compozitie cu o lingura si se umplu jumatatile de dovlecei. Peste fiecare bucata de dovlecel se rade cascaval si se stropeste cu putin ulei de masline. Se da apoi vasul la cuptorul preincalzit (neaparat cuptorul trebuie sa fie déjà incalzit, nu sa il incalziti abia cand bagati vasul) si se tine 10-15 minute.

7. Dovleceii umpluti cu ciuperci se servesc calzi.
Puteti pune alaturi, in castronele mici, maioneza, sos de usturoi sau sos de rosii, dovleceii umpluti merg serviti cu oricare dintre variante, in functie de gustul fiecaruia.
Daca vreti sa va impresionati musafirii puteti aseza bucatile de dovlecei umpluti pepat de salata verde, iar intre ei puteti sa puneti cateva masline sau rosii cherry.

Voteaza reteta
★★★★★
2 voturi
Preferata de:
0 persoane

Dovlecei umpluti cu ciuperci

Ingrediente principale:
Timp preparare:
45  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
4
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii