Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Budinca de dovlecei

Ingrediente

2 dovlecei mijlocii
2 ardei grasi, unul rosu si unul galben
2 rosii
5-6 oua
1 ceapa potrivita
2 catei usturoi
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
cimbru
delicat
piper
ulei

Mod de preparare

1. Se curata legumele de coaja si seminte, se spala si se taie astfel: ceapa solzisori, dovleceii cubulete, ardeii grasi feliute subtiri, rosiile rondele.

2. Se pun cubuletele de dovlecei separat pe o farfurie, se sareaza si se lasa 15 minute asa, ca sa-si lase zeama.

3. Separat se pun intr-o tigaie cu putin ulei ceapa, usturoiul taiat marunt si ardeii grasi si se calesc. Cand ceapa capata culoarea aurie se adauga in tigaie bucatile de dovlecei (scurse bine), cimbru, delicat, mararul taiat marunt, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic.

4. Dupa ce a dat in primul clocot se adauga si rondelele de rosii si se lasa in continuare pe foc mic.

5. Intre timp se bat bine ouale,se adauga patrunjelul taiat marunt, se condimenteaza cu delicat si piper, dupa gust, si se toarna peste legumele din tigaie. Budinca este gata atunci cand este rumenita la suprafata.

Sfat: Budinca de dovlecei se poate orna cu felii de masline sau branza rasa, dupa preferinte.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Budinca de dovlecei

Ingrediente principale:
Timp preparare:
45  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
2
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii