Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Latkes

Ingrediente

2 kg cartofi de marime mijlocie
3 oua
ulei pentru prajit
1 lingura patrunjel verde tocat
2 linguri de faina

Mod de preparare

1. Se curata de coaja cartofii, se spala bine in apa rece si se dau pe razatoarea mare. Se lasa pe o farfurie intinsa usor inclinata sa se scurga zeama din ei.

2. Fierbem doua oua tari, iar oul ramas se bate spuma. Scurgem bine de zeama cartofii dati pe razatoare si ii amestecam bine cu oul batut, putina sare si piper, dupa gust.

3. Luam cu mana inmuiata in apa calda din compozitia de cartofi cu ou si facem exact ca la chiftele, doar ca putin mai mari si plate, ca niste placintele mici. Le tavalim prin faina sau pesmet si le prajim pe fiecare parte in ulei incins.

4. Fiecare latkes se scoate cu paleta, se scurge bine de ulei, se presara cu patrunjel tocat marunt si se aseaza intr-un vas acoperit. Ouale tari se curata de coaja si se taie in jumatati.

5. Latkes se serveste cu o jumatate de ou deasupra, rondele de lamaie sau rosii.
Latkes este o reteta evreieasca dar care este preparata de multe gospodine, si poate fi gatita chiar si in perioada de post, singura diferenta este ca atunci nu mai punem ou.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Latkes

Ingrediente principale:
Timp preparare:
40  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
5-6
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii