Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Rosii umplute cu orez

Ingrediente

4 rosii
50 gr orez
500 ml supa de legume
400 ml ulei
delicat
verdeata

Mod de preparare

1. Se spala bine rosiile, se taie un capacel deasupra lor si se scobesc cu atentie de miez. Se aseaza apoi deoparte, pe un platou. Atentie! Se pastreaza si miezul, si capacele.

2. Se curata orezul, se spala in 2-3 ape si se pune la fiert in supa de legume cu putin delicat de legume, la foc mic.

3. Cand orezul este fiert se da deoparte, se amesteca cu patrunjel taiat marunt, se pune piper dupa gust si se umplu cu el rosiile. Dupa ce le-am umplut pe toate se pun capacele pe fiecare, se aseaza intr-o tava lata, tapetata cu hartie pergament, si se dau la cuptor.

4. Miezul ramas de la rosii se paseaza bine, se amesteca cu restul de ulei, se adauga delicat daca este nevoie, verdeata tocata marunt si se face un sos care se toarna peste rosii cand acestea sunt gata.

Sfat: Se servesc ca mancare de legume sau garnitura la diverse fripturi, gratar, etc.
Pentru un plus de savoare se poare rade peste rosiile umplute cu orez branza de burduf.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Rosii umplute cu orez

Ingrediente principale:
Timp preparare:
60  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
4
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii