Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Ton la gratar

Ingrediente

2 linguri de sos de soia
1 lingura de sake
2 catei de usturoi pisati
1 radacina de ghimbir
4 bucati de ton
1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

1. Se curata ghimbirul, se spala si se taie marunt.

2. Amestecati intr-un castron sosul de soia, sosul de sake, usturoiul pisat si ghimbirul. Amestecati-le vreo 5-6 minute.

3. Puneti bucatile de ton in sosul facut si dati castronul la frigider pentru 30 de minute, sa se marineze bine.

4. Incingeti intre timp gratarul.

5. Scoateti castronul din frigider. Asezati bucatile de ton pe o alta farfurie si lasati-le sa se scurga putin de sosul in care au stat. Ungeti-le apoi cu putin ulei de masline.

6. Puneti apoi bucatile de ton pe gratar si lasati-le cam 4-5 minute. Intoarceti apoi bucatile de ton si pe cealalta parte si lasati-le tot asa, cam 4-5 minute. Verificati daca sunt gata si, daca este nevoie, le mai puteti lasa 1-2 minute.

Sfat: Nu lasati mai mult decat trebuie bucatile de ton pe gratar. Pestele se face foarte repede.
Puteti servi ton la gratar cu garnitura de salata verde, piure sau cartofi prajiti.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Ton la gratar

Ingrediente principale:
Timp preparare:
20  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
4
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii