Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Peste-spada la gratar

Ingrediente

4 bucati de peste-spada
5 catei de usturoi
1 pahar de vin alb
1 legatura patrunjel
2 linguri ulei de masline
3 linguri sos de soia
sucul de la o lamaie
condimente pentru peste
sare
piper
4 felii de lamaie

Mod de preparare

1. Se curata si se spala bine bucatile de peste. De preferat ar fi sa le luati gata taiate, de aceeasi marime.

2. Se piseaza usturoiul si se stoarce o lamaie.

3. Intr-un castron se amesteca: usturoiul pisat, vinul alb, zeama de lamaie, uleiul de masline, condimentele pentru peste, sarea si piperul. Se verifica de gust si, daca considerati ca mai trebuie adaugata zeama de lamaie, puteti pune atat cat doriti.

4. Se pun bucatile de peste in castron si se lasa la frigider timp de 1 ora sa se marineze bine.

5. Intre timp se incinge gratarul.

6. Se scoate pestele din castron si se lasa sa se scurga cateva minute. Se unge apoi cu putin ulei de masline si se pune pe gratar. Se lasa cate 5-6 minute pe fiecare parte.

7. Puteti servi acest peste-spada la gratar cu garnitura de patrunjel si felii de lamaie.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Peste-spada la gratar

Ingrediente principale:
Timp preparare:
20  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
4
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii