Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Saramura de crap

Ingrediente

1 kg crap mare
1 capatana de usturoi
1 ardei iute
piper
sare
ulei

Mod de preparare

1. Se pregateste pestele: se curata de solzi, de icre, se taie capul si coada, se spala bine si se despica in doua, pe lung. Se sareaza, se presara piper si se lasa 2-3 ore asa. Intre timp se unge cu putin unt (sau ulei) gratarul si se incinge.

2. Se pregateste saramura: se fierbe apa in care am pus ardeiul iute si usturoiul pisat marunt.

3. Cand gratarul este suficient de incins se pune pestele si se frige bine pe ambele parti.

4. Dupa ce pestele este gata, se aseaza intr-un vas suficient de incapator si se toarna peste el saramura fierbinte. Se acopera si se lasa sa se patrunda bine de zeama.

5. Saramura de crap se serveste calda, cu mamaliguta.
Pentru un gust mai bun in apa din care se face saramura puneti un cubulet de delicat si putin cimbru.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Saramura de crap

Ingrediente principale:
Timp preparare:
40  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
4-5
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii