Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Bors cu perisoare de peste

Ingrediente

1 kg peste macrou
2 cepe
2 cartofi
1 radacina patrunjel
1 ceasca de orez
4-5 rosii
sare
bors
1 legatura leustean

Mod de preparare

1. Se curata pestele, se spala in 2-3 ape si se pune apoi la fiert in apa cu sare.

2. Intre timp se taie ceapa solzisori, cartofii si rosiile in cubulete.

3. Cand pestele este fiert, se scoate cu paleta din cratita, se lasa putin sa se raceasca apoi se curata bine de oase. Carnea de peste se da apoi la masina de tocat.

4. In zeama in care a fiert pestele se pun cartofii, radacina de patrunjel data pe razatoare si orezul, si se lasa sa fiarba la foc mic.

5. Intre timp se caleste ceapa in putin ulei, cu sare si piper. Se scurge de ulei si se pune peste carnea de peste tocata. Se adauga sare, piper dupa gust, painea inmuiata in apa si scursa bine si se amesteca bine.

6. Cu mana inmuiata in apa calda se ia din aceasta compozitie si se fac perisoare. Cand orezul este aproape fiert se adauga cu o lingura perisoarele, rosiile taiate cubulete, sare daca mai este nevoie si se lasa sa fiarba la foc mic.

7. Separat se fierbe borsul. Se adauga spre sfarsit, se presara leusteanul tocat marunt si se mai da in 2-3 clocote.

Sfat: Borsul cu perisoare se poate acri si cu zeama de varza sau lamaie, dupa preferinte.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Bors cu perisoare de peste

Ingrediente principale:
Timp preparare:
45  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
5-6
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii