Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Iahnie de caracatita

Ingrediente

1 kg caracatita
4-5 rosii mari, coapte
2 cepe

o cana de vin alb
sare
o ceasca de ulei
piper
3-4 frunze de dafin

Mod de preparare

1. Se spala bine caracatita in 2-3 randuri de apa calduta. Se taie apoi in bucatele mici si se pune la fiert in apa, la foc mic.

2. Ceapa se toaca marunt (eu o dau la mixer) si se caleste in 2 linguri de ulei, cu sare si piper.

3. Intre timp se oparesc rosiile, se curata de coaja si se taie marunt. Cand ceapa s-a inmuiat bine se adauga in tigaie rosiile taiate, piper, frunzele de dafin si se dau in cateva clocote.

4. Caracatita se scoate din apa in care a fiert cu o paleta, se adauga peste ingredientele din tigaie (eventual le mutati intr-o oala mai mare), se completeaza cu apa in care a fiert caracatita (trebuie sa acopere cu 2 degete carnea) si se lasa sa fiarba la foc mic.

5. Cand iahnia de caracatita este aproape gata se toarna si vinul si se mai da in 1-2 clocote. Este absolut delicioasa!

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Iahnie de caracatita

Ingrediente principale:
Timp preparare:
50  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
4-5
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii