Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Tocanita de crap

Ingrediente

1 kg de crap
2 cepe mari
2-3 catei de usturoi
5 rosii mari, coapte
condimente pentru peste
sare
piper
cimbru
1 legatura patrunjel

Mod de preparare

1. Daca nu ati luat crap curatat gata, atunci va trebui sa faceti voi asta. Asadar, curatati pestele de solzi, de intestine, icre, etc, si spalati-l in cateva ape. Eu tai capul si il pastrez pentru ciorba de peste.

2. Dupa ce ati curatat si spalat pestele, taiati-l in bucati egale, pe lat, si presarati fiecare bucata de peste cu condimente pentru peste. Lasati-le deoparte, pe o farfurie, 5-10 minute, cat sa patrunda bine condimentele in carnea de peste.

3. Intre timp taiati ceapa marunt (eu o dau la robot), usturoiul il pisati iar rosiile le opariti in putina apa clocotita, le decojiti si le taiati cubulete.

4. Incingeti putin ulei intr-o tigaie de teflon si caliti ceapa impreuna cu usturoiul. Adaugati apoi bucatile de rosii, sare, cimbru si amestecati bine. Lasati-le putin la foc mic pana cand rosiile isi lasa zeama.

5. Adaugati bucatile de peste, una langa alta, turnati 1 cana de apa, cat sa acopere totul cu cel putin 2 degete, si lasati sa fiarba. Cand zeama scade iar pestele este fiert (verificati usor cu furculita) presarati patrunjelul tocat marunt, acoperiti cu un capac si dati deoparte.

Sfat: Tocanita de crap se serveste calda, cu mamaliga.
Puteti adauga in tocanita de peste si fructe de mare, sau o puteti servi cu garnitura de cartofi nature, felii de rosii sau de lamaie. Este foarte gustoasa!

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Tocanita de crap

Ingrediente principale:
Timp preparare:
45  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
3-4
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii