Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Crap la cuptor

Ingrediente

1 crap
4 rosii de marime potrivita
1 ardei gras galben
2-3 catei de usturoi
2 cepe
1 lamaie
ulei
sare
piper
cimbru
patrunjel
50 gr unt

Mod de preparare

1. Pestele se curata, se spala si se taie apoi in bucati late cam de 3-4 degete. Se aseaza pe o farfurie intinsa si se condimenteaza bine, pe ambele parti, cu sare, piper macinat si cimbru. Se lasa 10-15 minute acoperite cu un capac.

2. Intre timp se taie ceapa solzisori, rosiile rondele subtiri, ardeiul gras felii, patrunjelul se toaca marunt, lamaia se taie si ea rondele iar usturoiul se piseaza. Pregatiti o tava lata de cuptor.

3. Asezati bucatile de peste in tava, peste ele puneti ceapa taiata solzisori, ornate apoi cu rondelele de rosii, ardeiul gras taiat felii si usturoiul pisat. Deasupra presarati patrunjelul tocat marunt si asezati apoi rondelele de lamaie. Turnati 1 pahar cu apa, adaugati 7-8 linguri de ulei si dati la cuptor.

4. Crapul la cuptor este gata de obicei in 40-45 de minute, insa verificati din cand in cand. Daca mai este nevoie de apa puteti sa mai adaugati cam jumatate de cana. In loc de apa insa puteti pune o cana de vin alb, parfumat.

5. Cat se face crapul la cuptor puteti fierbe separat cativa cartofi,ca sa aveti garnitura la crap. Puteti de asemenea sa faceti si un mujdei de usturoi separate cu rosii, pentru aospetii care prefer mancarea mai picanta si iute.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Crap la cuptor

Ingrediente principale:
Timp preparare:
75  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
4
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii