Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Salau polonez

Ingrediente

500 gr salau
1 pastarnac
1 ceapa mare
2 morcovi
1 kg cartofi
sos de oua
patrunjel verde
sare
piper
o lamaie

Pentru sosul de oua cu unt:
150 gr unt
5 galbenusuri
zeama de la o lamaie
patrunjel tocat marunt
sare

Mod de preparare

1. Se curata si se spala salaul, apoi se taie in felii late cam de 3-4 degete. Zarzavaturile se curata si ele, se spala si se lasa intregi. Intr-o cratita inalta se pun cam 2 l de apa, bucatile de salau si zarzavaturile, si se dau pe foc potrivit. Atentie sa nu fierbeti prea mult si sa se sfarame pestele.

2. Cand peste este destul de fiert se scot bucatile cu paleta si se aseaza intr-un vas de yena. Se presara sare si piper dupa gust si se acopera.

3. Cartofii se curata si se pun cu apa si putina sare la fiert. Intre timp facem si sosul de oua cu unt: untul se incalzeste in baie de abur, se adauga galbenusurile, pe rand, amestecand continuu, se acreste cu zeama de la lamaie si se sareaza. Sosul de oua cu unt trebuie sa fie fierbinte dar nu trebuie lasat sa clocoteasca. Se presara patrunjelul tocat marunt si se toarna intr-un bol de unde se va servi la masa.

4. Cand cartofii sunt fierti se scot cu paleta, cu grija sa nu ii striviti, si se aseaza in vasul de yena de jur imprejurul bucatilor de peste.
Puteti aseza si legumele, pentru aspect, printre cartofi.
Sosul de oua cu unt se poate turna peste peste sau se poate servi separat.

Voteaza reteta
★★★★★
1 vot
Preferata de:
0 persoane

Salau polonez

Ingrediente principale:
Timp preparare:
50  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
4
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii