Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Retete culinare online - Panificatie si patiserie

Panificatie si patiserieRSS

Adauga o reteta

Aluat pentru pateuri si rulade

1. Cand se prepara aluatul pentru pateuri se pune doar 1/2 din cantitatea de unt, restul fiind necesar la unsul foilor. Se face un aluat din faina, smantana, 80 de gr de unt. Se intinde apoi o foaie care se unge cu untul ramas, se ruleaza (impatureste) si se da la rece.

2. Dupa 20-30 de minute se intinde din nou foaia si apoi se impatureste iar. Se repete operatia de 3 ori.

3. ...

Biscuiti cu crema si kiwi

1. Puneti la fiert intr-o cratita laptele si zaharul vanilat.

2. Separat, intr-o alta cratita, amestecati zaharul, galbenusul de ou, amidonul si adaugati apoi treptat laptele fiert amestecand mereu cu o lingura de lemn. Puneti din nou la fiert, pe foc mic, si amestecati pana cand crema se ingroasa. Cand e gata acoperiti vasul cu o folie si dati la frigider.

3. Amestecati intr-u ...

Briosa

1. Intr-un castron mic se pune drojdia in apa calda si se lasa sa se dizolve aproximativ 10 minute, pana capata consistenta cremoasa.

2. Separat, in alt vas, se amesteca zaharul cu faina si sare. Se adauga cele 4 oua si drojdia dizolvata si se amesteca pana cand obtinem un aluat. Intr-un lighean de buctarie se presara faina si se framanta aluatul 8-10 minute. Se adauga o treime din unt, se framanta din ...

Chec rapid de morcovi

1. Se curata morcovii de coaja, se spala bine si se taie in jumatati. Se pun la fiert in apa cu putina sare.

2. Cand morcovii sunt bine fierti se scot din cratita si se lasa pe o farfurie 1-2 minute sa se raceasca putin. Se strives apoi cu furculita sau se dau la mixer.

3. Se bat ouale spuma cu un praf de sare. Apoi se adauga morcovii pisati, scortisoara, stafidele, piperul, s ...

Clatite cu dulceata

1. Se bat spuma ouale cu un praf de sare. Se adauga apoi, putin cate putin, faina, amestecand continuu.

2. Cand faina este perfect dizolvata se adauga si laptele, la fel, putin cate putin si amestecand continuu pana obtinem o pasta ca de smantana si fara cocoloase.

3. Se incinge tigaia cu putin unt (sau ulei). Se ia cu o lingura mai mare (puteti folosi si un polonic de supa) di ...

Ultimele comentarii