Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Saleuri simple

Ingrediente

200 gr cartofi
200 gr unt
100 gr cascaval
200 gr faina
2 oua
sare

Mod de preparare

1. Se curata de coaja cartofii, se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare.

2. Dupa ce au fiert cartofii (ca si pentru piure) se scot cu paleta din cratita in care au fiert si se paseaza bine exact asa cum procedam atunci cand vrem sa pregatim piureul. Se amesteca apoi cu untul si se da la racit aproximativ o ora.

3. Dupa ce s-a racit suficient de mult intindem din aceasta compozitie o foaie groasa de 5 mm si lata de 10 mm.

4. Ungem foaia cu galbenusul de la un ou si presaram pe toata suprafata ei, uniform, cascavalul ras.

5. Taiem apoi cu grija bastonase late de 1 cm pe care le asezam pe tava tapetata cu faina, unul langa altul, pana umplem tava. Dam apoi tava la cuptorul preincalzit si lasam pana cand se coc saleurile.

Sfat: Puteti presara saleurile cu susan, seminte de mac, nuca pisata, alune pisate sau chiar sa le ungeti cu putina miere de albine, sunt foarte gustoase.>/p>

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Saleuri simple

Ingrediente principale:
Timp preparare:
90  minute
Complexitate:
Medie
Numar de portii:
5-6
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii