Femei OK     Forum     Femei OK pe Facebook

Aluat pentru pateuri si rulade

Ingrediente

125 gr smantana
100 gr unt
180 gr faina

Mod de preparare

1. Cand se prepara aluatul pentru pateuri se pune doar 1/2 din cantitatea de unt, restul fiind necesar la unsul foilor. Se face un aluat din faina, smantana, 80 de gr de unt. Se intinde apoi o foaie care se unge cu untul ramas, se ruleaza (impatureste) si se da la rece.

2. Dupa 20-30 de minute se intinde din nou foaia si apoi se impatureste iar. Se repete operatia de 3 ori.

3. Se intinde o foaie de 3 mm, se taie dreptunghiuri, se pune umplutura dorita (umplutura poate fi de branza sau carne), dar in asa fel incat marginile sa fie suprapuse exact. Se aseaza pateurile in tava unsa care se introduce in cuptorul fierbinte. Dupa 15 minute se deschide cuptorul, apoi, cand foile s-au mai desfacut, se da focul mai mic si se mai lasa pana cand foile se rumenesc usor.

4. Cand se prepara aluatul pentru rulada se pune toata cantitatea de unt. In rest se procedeaza la fel: se da 20 de minute la rece, se intinde apoi foaia, se unge cu umplutura dorita si se ruleaza. Se aseaza in tava si se da la cuptor.

Voteaza reteta
0 vot
Preferata de:
0 persoane

Aluat pentru pateuri si rulade

Ingrediente principale:
Timp preparare:
45  minute
Complexitate:
Redusa
Numar de portii:
dupa pofta
Reteta adaugata de:

Ultimele comentarii